در مقاله قبلی درباره اینکه روغن ترمز چیست، صحبت کردیم. در این مقاله قصد داریم درباره این موضوع صحبت کنیم که روغن ترمز خوب چه ویژگیهایی دارد؟

به گزارش محصولات زیپ، روغن ترمز خوب و مرغوب این ویژگی ها را دارد.
ویژگی تراکم پذیری ندارد.
از آنجایی که روغن ترمز در فشار و حرارت بالا فعالیت میکند پس باید عملاً ویژگی تراکمپذیری را نداشته باشد.
به معنی سادهتر چگالی این مایعات نباید از چیزی که هست چگالتر شود.
فشردهتر شدن روغن ترمز به هر اندازه نهتنها کل پروسه را با اشکال روبهرو میکند بلکه خطرات جدی را نیز به دنبال دارد.
در برابر تشکیل حباب مقاوم است.
روغن ترمزها باید در مقابل تشکیل حباب مقاوم باشند. تشکیل حباب هوا خلوص آن را دستخوش تغییر قرار میدهد و دوباره همان داستان تغییر شکل و تراکم تکرار میشود.

نقطه جوش بسیار بالایی دارد
نه فقط به خاطر تحمل حرارتی آنها بلکه به دلیل جلوگیری از تبخیر شدنشان.
به همین دلیل است که مخزن روغن ترمز هم به لحاظ شکل و هم به لحاظ متریال با سایر قطعات محفظه پیشرانه متفاوت است.
در ضمن این سیال بیش از اندازه دوست دارد که با آب ترکیب شود.
در صورت بروز چنین اتفاقی نقطه جوش آن بهسرعت پایین میآید. از سویی دیگر بهدلیل ترکیبات گلیکولاتری آنها، خواص اسیدیشان بالاست.
به همین خاطر است که نسبت به برخورد آن با رنگ خودرو هشدار داده میشود.

حالا به این نتیجه میرسیم که چرا این سیال را در کلاس روغنها قرار میدهند.
چون روغن ترمز نیز مانند روغن موتور میبایست دارای حد ویژهای از ویسکوزیته (غلظت و یا گرانروی) بهمنظور حرکت در لولههای رابط باشد.

روغن ترمزها را از نظر نقطه جوش و با استانداردی موسوم به DOT دستهبندی میشوند.
نمونه اول DOT2 است که نقطه جوش خشک آن 190 درجه سانتیگراد است.
بعدی DOT3 با نقطه جوش 205 درجه است.
سپس DOT4 را با نقطه جوش 230 درجه داریم.
درجه بعدی DOT5 با 260 درجه سانتیگراد است.
البته نمونه آخر به یک زیرمجموعه DOT5.1 نیز تقسیم میشود که ترکیب آن متفاوت بوده و از متابورات ساخته شده است.
الزاماً استفاده از روغن ترمز با دات بالاتر به معنی بهتر بودن آن نیست.
خودروها بر حسب وزن، کلاس بدنه، نوع پیشرانه و سیستم انتقال قدرتشان از روغنهای مختلفی استفاده میکنند.
